Het komt steeds meer tot leven!

Het komt steeds meer tot leven!

4 december 2022 1 Door Corine Holtmaat

We zijn nog volop in voorbereiding maar ons voedselbos leeft al volop in de hele familie en ook daar buiten worden dingen tastbaar.

Marja heeft het ontwerp definitief gemaakt en de cursus bij Martijn Ballemans afgerond. De volgende fase die we in gaan is het samenstellen van de plantenlijst om binnenkort te gaan bestellen. Henk bereidt zich voor om alles aan te planten. De uitdaging is om het speelse ontwerp tot realiteit te maken. 

Samen met de kleinkinderen zijn de eerste kastanjes gezaaid de eerste week november. En ook met het planten van de aardbeien waren zij weer van de partij. Daarvoor hebben we eerst zaaibakken moeten maken. 

In onze schuur hebben we een wormenhotel neergezet om zichtbaar te maken wat er onder de grond gebeurd.  

Ook van buiten wordt ons project steeds meer zichtbaar. Onlangs is Henk geïnterviewd door het vakblad de Greenity en deelde Corine het initiatief in een netwerk van food professionals, waar in de branche ook steeds meer interesse is naar voedselbossen en een duurzame voedselketen.